Puppycursus

Kayla 20140914     DSCN2264    20140911_193243 

 

Ontspannen trainen met uw hond, en lessen die bijna altijd door kunnen gaan dankzij onze binnen locatie…Met deze cursus legt u absoluut een goede basis!

Update d.d. 29 maart: in verband met Corona-maatregelen kunnen er minimaal t/m 6 april geen groepslessen gegeven worden.

Tot nader order, zullen er wel puppy-lessen aangeboden worden maar dan in de vorm van halve uren privé les. 

Hoe werkt dit? Als je je wilt aanmelden voor privé-les, bel of stuur een berichtje naar telefoonnummer 06-28777708.  We kunnen dan even overleggen en een afspraak voor de training inplannen. Je krijgt daarna een betalingsverzoekje via Whatsapp. Na betaling staat je afspraak vast en zien we elkaar op de Kaarweg 11 in IJmuiden. Het zou kunnen dat we bij mooi weer ergens buiten trainen, hierover krijg je dan tijdig bericht. Zo kun je toch beginnen, of verder trainen, met je pup. De kosten voor zo’n half uur privé les zijn tijdelijk Euro 12.50 (normaal kost een half uur privé les Euro 22.50).

Bovenstaande tijdelijke regeling geldt voor zowel beginnende/nieuwe cusisten, als voor de cursisten die al bezig waren, en van wie de groeps-cursus nu helaas onderbroken wordt!

 

Lestijden puppycursus in de trainingshal

Nieuwe startdata voor de puppygroepen volgen zodra meer bekend is over het verloop van de Corona-crisis, belt u gerust voor meer info. Vooralsnog kunt u wel starten maar dan zoals hierboven omschreven.

 

zaterdag 21 maart 2020 van 12.15 – 13.15 uur (nog 1 plekje vrij, deze groepscursus wordt vanwege Corona-maatregelen naar een latere datum verplaatst)

 

Krijgt u binnenkort een hond, en heeft u interesse in de training, geef u dan vooraf al op voor de cursus zodat u snel kunt beginnen met uw nieuwe huisgenoot.

 

Kosten:

Puppycursus: 125 Euro (10 lessen van 50 minuten, de laatste les is een ontspannen examen)

Puppy-praktijk uur (buiten les): 12,50 Euro per keer (worden op verschillende dagen en tijden georganiseerd, u kunt zich hier los voor aanmelden. Maximaal 6 puppy’s per les)

 

Inhoud van de cursus:

De Puppycursus is bedoeld voor pups in de leeftijd van 8 weken tot circa 6 maanden oud.

Zodra u weet wanneer u de pup krijgt, kunt u zich al aanmelden voor de training.

U heeft uw hondje nog maar kort in huis, het is een belangrijke en spannende levensfase omdat puppies dan de wereld (moeten!) leren kennen.

Moeten leren kennen, omdat de indrukken en ervaringen die de hond nu opdoet, voor een groot deel bepalend zijn voor zijn gedrag op latere leeftijd.

In de Puppycursus wordt daarom veel aandacht besteed aan socialisatie, opvoeding en training.
De volgende zaken komen aan bod:

 • Aandacht van de hond voor de eigenaar
 • Belonen, begrenzen en samen spelen (en het speeltje weer loslaten)
 • Lopen aan de riem zonder te trekken
 • Zitten, liggen en staan (en even in deze positie blijven)
 • Opspringen en bijten van pups
 • Hier komen
 • Omgaan met allerlei mensen, dieren, en omstandigheden
 • Laten verzorgen en aaien, gebit bekijken
 • Naast het linkerbeen van de eigenaar gaan zitten
 • Het “nee”-commando
 • Lage sprongetjes, tunnels, balans en coördinatie-oefeningen met krukjes en planken.

De Puppycursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen,verdeeld in stukjes theorie en praktische oefeningen zodat u meteen aan de slag kunt met de pup.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen over van alles waar u met de jonge hond mee te maken krijgt.

De lessen worden binnen gegeven in de trainingshal. Regelmatig wordt er, naast de lessen in de trainingshal, een praktijkles gepland in of rond IJmuiden. Voor deze praktijklessen kunt u per les inschrijven.

Na afloop van de lessen krijgt u een certificaat.

Na de puppycursus kunt u verder trainen in de Vervolgcursus of een van onze hondensporten of combifunlessen.