Puppycursus

Kayla 20140914     DSCN2264    20140911_193243 

Ontspannen bezig zijn met uw hond, en lessen die bijna altijd door kunnen gaan dankzij onze binnenlocatie…Met deze lessen legt u absoluut een goede basis! Krijgt u binnenkort een hond, en heeft u interesse in de training, geef u dan zo snel mogelijk op voor de cursus zodat u snel kunt beginnen met uw nieuwe huisgenoot.

LET OP: momenteel is het lastig om “harde” startdata te plannen voor nieuwe cursussen. Helaas moet de hondenschool zich houden aan de geldende Corona-maatregelen voor de sportscholen. Het zou kunnen dat startdata, of lopende cursussen, moeten worden uitgesteld in verband met nieuw overheidsbeleid. De komende dagen zal gekeken worden of e.e.a. met losse lessen, of speel/vragen uurtjes, of losse socialisatie-lessen kan woden opgevangen (update d.d. 4 januari 2022).

 

Startdata puppy cursus

(10 lessen, evt instromen in de 2e week mogelijk, kosten 130 euro, vooraf aanmelden via een telefoontje of bericht naar 06-28777708, U krijgt een bevestigings-mail, uw inschrijving is pas definitief als de betaling ontvangen is):

(VOL) Zondag 31 oktober 2021 van 09.00 uur tot 09.45 uur (deze cursus wordt onderbroken door de kerstvakantie, geen les op 26 december 2021 & 2 januari 2021, laatste les op 16 januari 2022)

Nieuwe startdata volgen binnenkort!

 

Data losse puppy / starters lessen

(losse les, inschrijven per les mogelijk, kosten 13 euro per les, vooraf aanmelden via een telefoontje of bericht naar 06-28777708, U krijgt een bevestigings-mail na uw 1e aanmelding, uw inschrijving is pas definitief als de betaling ontvangen is):

Nieuwe data volgen binnenkort!

 

Data losse speel- en vragen uurtjes:

 

 

 

Inhoud van de training:

De Puppycursus is bedoeld voor pups in de leeftijd van 8 weken tot circa 6 maanden oud.

U heeft uw hondje nog maar kort in huis, het is een belangrijke en spannende levensfase omdat puppy’s dan de wereld (moeten!) leren kennen.

Moeten leren kennen, omdat de indrukken en ervaringen die de hond nu opdoet, voor een groot deel bepalend zijn voor zijn gedrag op latere leeftijd.

In de Puppycursus wordt daarom veel aandacht besteed aan socialisatie, opvoeding en training, maar natuurlijk ook aan het opbouwen van een goede band tussen pup en eigenaar.

Waar gaan we aan werken?

 • Aandacht van de hond voor de eigenaar
 • Belonen, begrenzen en samen spelen (en het speeltje weer loslaten)
 • Lopen aan de riem zonder te trekken
 • Zitten, liggen en staan (en even in deze positie blijven)
 • Opspringen en bijten van pups
 • Hier komen
 • Omgaan met allerlei mensen, dieren, en omstandigheden
 • Laten verzorgen en aaien, gebit bekijken
 • Naast het linkerbeen van de eigenaar gaan zitten
 • Het “nee”-commando
 • Lage sprongetjes, tunnels, balans en coördinatie-oefeningen met krukjes en planken.

De Puppycursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen,verdeeld in stukjes theorie en praktische oefeningen zodat u meteen aan de slag kunt met de pup.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen over van alles waar u met de jonge hond mee te maken krijgt.

De lessen worden in of rond de trainingshal gegeven.

Na afloop van de cursus van 10 lessen krijgt u een certificaat.

Na de puppycursus kunt u verder trainen in de Vervolgcursus of een van onze hondensporten of combifun lessen.