Kamano Dogconsultancy gesloten van 25 december 2017 tot en met 1 januari 2018

Van maandag 25 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018 is de hondenschool & dagopvang van Kamano Dogconsultancy gesloten. Er zijn dan geen lessen en er is geen dagopvang mogelijk.
In deze periode is Kamano Dogconsultancy beperkt bereikbaar per email en telefoon, en kan de reactietijd langer kan zijn dan normaal.

Wij willen u vriendelijk vragen om hier rekening mee te houden indien u zich wilt aanmelden voor een cursus, reserveren voor de dagopvang, of droogvoer of diepvries-vlees wilt bestellen.

Wij wensen alle cursisten, klanten van onze dagopvang en overige bekenden een heel fijne December-maand, gezellige feestdagen en alle goeds voor 2018!

Alvast bedankt voor uw begrip, en graag tot ziens na de vakantie!

Vakantie 2017: Hondenschool & Dagopvang gesloten van 14 tot en met 27 augustus

Van maandag 14 augustus 2017 tot en met zondag 27 augustus 2017 is de hondenschool & dagopvang van Kamano Dogconsultancy gesloten. Er zijn dan geen lessen en er is geen dagopvang mogelijk.

In deze periode is Kamano Dogconsultancy alleen bereikbaar voor urgente zaken/vragen/cursus-aanmeldingen of bestellingen van diepvries-vlees of droogvoer. Hierop zal zo snel mogelijk gereageerd worden. Houd er aub rekening mee dat de reactietijd wat langer kan zijn dan normaal.

Alle andere vragen of  zullen na de vakantie beantwoord worden.

Alvast bedankt voor uw begrip, en graag tot ziens na de vakantie!

Nieuw: Pre-puppy/starters spreekuur

Krijg je binnenkort een puppy of herplaatsingshond? Misschien is het je eerste hond? Het is heel normaal dat je met allerlei vragen zit over hoe je de komst van je nieuwe maatje zo goed mogelijk kan begeleiden.

Vanaf nu is het mogelijk om, voor je eventueel met een cursus start, al een uurtje te plannen om rustig, al dan niet samen met je hond en/of andere gezinsleden, antwoord te krijgen op al je vragen. Denk aan: omgang tussen kinderen en de nieuwe hond, introductie tusssen andere huisdieren en de nieuwe hond, hoe reageer je wel of niet op springen/bijten van de pup, hoe ga je om met een hond uit het buitenland, en al die andere zaken waar je mee te maken krijgt als er een nieuwe hond in huis komt.

Voor dit “spreekuur” kun je een afspraak maken bij Kamano Dogconsultancy, via 06-28777708 of info@kamano.nl

De kosten zijn Euro 27,50 per uur.

 

Workshop Hondenmassage 25 maart 2017 (VOL!)

Wilt u uw hond leren masseren en meer informatie over wat de voordelen kunnen zijn voor uw trouwe viervoeter?

Schrijf je dan in voor de workshop ontspanningsmassage voor honden, georganiseerd door Kamano Dogconsultancy. Deze workshop wordt gegeven door Esmee Hoogenboom van Hondenmassage Haarlem.

Soms zit een hond niet lekker in zijn vel. Misschien door een lichamelijke oorzaak, misschien een geestelijke oorzaak. Dit zie je niet alleen terug in zijn gedrag (bv. onrust of uitvallen) maar zet zich ook vast in het lichaam door een veranderde spanning in huid en spieren. Middels gerichte massage grepen kun je de spanning doorbreken en de balans weer terug brengen. Daarnaast werkt massage net als bij mensen ontspannend en stress reducerend waardoor een vicieuze cirkel wordt doorbroken en het natuurlijk evenwicht weer wordt hersteld.

Vanwege deze uitwerking kan massage dan ook preventief worden ingezet bv, om een oudere hond zo lang mogelijk soepel te houden, voor een sportprestatie om spieren en gewrichten op te warmen of als geestelijke voorbereiding/ ondersteuning voor of tijdens prikkelrijke situaties. Naast de reeds genoemde positieve punten van massage vergroot het ook de vertrouwensband tussen baas en hond. Je leert elkaar nog beter kennen op een leuke en ontspannen manier!

Aanmelden kan door een mail naar info@kamano.nl, of een sms naar 06-28777708. Geef je snel op, er zijn slechts 7 plaatsen beschikbaar.

Datum:   zaterdag 25 maart 2017

Tijd:        15.00 uur – 17.00 uur

Locatie: Kaarweg 11 IJmuiden

Kosten: 42,50 euro per deelnemer met hond

Ienie-Mienie fun training zondag 5 februari 14.30 -15.30 uur

Deze training is speciaal voor de kleinste hondjes! Je kunt meedoen als jouw hondje niet meer weegt dan ongeveer 3,5 kilo.

Een super leuke mogelijkheid dus om eens met je kleine hond te kunnen trainen zonder grotere honden erbij!

Wat gaan we doen? Dat kan van alles zijn, vergelijk het maar een beetje met de combifun lessen, er kunnen dus oefeningen gedaan worden uit allerlei andere trainingen van Kamano Dogconsultancy. Het programma zal worden aangepast aan de deelnemers zodat iedereen zich goed kan vermaken. Uiteraard wordt er ook tijd gemaakt voor de hondjes om kennis te maken en/of te spelen.

Vooraf aanmelden is vereist!

Wanneer: zondag 5 februari 2017

Tijd: 14.30 – 15.30 uur

Locatie: trainingshal, Kaarweg 11 in IJmuiden

Kosten: 9,50 per hondje / 17,50 voor 2 hondjes van 1 eigenaar

Hoopers op maandag start weer op 9 januari!

Reminder voor de Hoopers cursisten van de maandagavond: komende maandag 9 januari starten de lessen weer! Al deze groepen zitten in principe al vol..

Rooster:

18.30 – 19.30 Beginners (nieuwe groep)

19.30 – 20.30 Vervolg-Gevorderd

20.30 – 21.30 Gemixte groep

Dit blok duurt 11 lessen.

Tot maandag allemaal, wordt weer leuk!

 

Ienie-Mienie fun training donderdag 29 december 19.00 – 20.00

Deze training is speciaal voor de kleinste hondjes! Je kunt meedoen als jouw hondje niet meer weegt dan 3,5 kilo.

Een super leuke mogelijkheid dus om eens met je kleine hond te kunnen trainen zonder grotere honden erbij!

Wat gaan we doen? Dat kan van alles zijn, vergelijk het maar een beetje met de combifun lessen, er kunnen dus oefeningen gedaan worden uit allerlei andere trainingen van Kamano Dogconsultancy. Het programma zal worden aangepast aan de deelnemers zodat iedereen zich goed kan vermaken. Uiteraard wordt er ook even tijd gemaakt voor de hondjes om kennis te maken en/of te spelen.

Wanneer: donderdag 29 december

Tijd: 19.00 – 20.00 uur

Locatie: trainingshal, Kaarweg 11 in IJmuiden

Kosten: 9,50 per hondje

Doggy Fit & Fun les donderdag 29 december 9.30 – 10.30 uur

Nog even lekker actief bezig samen met je hond,  tussen alle feestdagen in?

Op donderdag 29 december van 9.30 tot 10.30 uur kun je meedoen met de Doggy Fit & Fun les. Deze les vindt plaats in de trainingshal aan de Kaarweg 11 in IJmuiden. Trek makkelijk zittende (sport) kleding en schoenen aan, en neem lekkere beloningsbrokje & een speeltje mee voor je hond.

Thema = Buik- en beenspier-oefeningen voor de mens, stretch & balans voor de hond

De kosten zijn euro 9,50. Geef je snel op!

Voor meer info: Doggy Fit& Fun lessen

Workshop Clickertraining Vervolg

Update (dd 27 dec): nog 2 plekjes vrij, wil je meedoen geef je dan snel op!

Op zaterdag 14 januari 2017 zal er een Workshop Clickertraining Vervolg gegeven worden door Paula Ringma en/of Karin Gerritsen.

Met Vervolg bedoelen we dat je hond al snapt wat de clicker is en qua gehoorzaamheids niveau de basisoefeningen kent. Je hoeft dus nog geen super trainingsniveau te hebben, of de workshop Clicker Basis bij ons gevolgd te hebben!

Wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar info@hondenschoolijmuiden.nl, of een SMS naar 06-28 77 77 08

Wat gaan we doen?
– hoe gebruik je de clicker om de motivatie van je hond tijdens de training te vergroten
– verbeteren van aandacht van de hond voor de eigenaar
– het aanleren van motivatie-verhogende oefeningen
– het gebruik van de clicker bij het aanleren van oefeningen uit de gehoorzaamheidstraining, of andere hondensporten
– ook kun je zelf een suggestie doen voor wat we in de workshop behandelen. Geef je specifieke vraag of trainingsprobleem dan tijdig door (uiterlijk 31 december 2016), zodat we dit goed kunnen voorbereiden!

Bij je aanmelding kun je aangeven of je eventueel nog een clicker hebt via ons één wilt aanschaffen.
De workshop is inclusief een hand-out en koffie/thee/fris.

Datum: zaterdag 14 januari 2017

Tijd: 13.00 uur tot 15.00 uur

Locatie: Trainingshal Kamano Dogconsultancy, Kaarweg 11, 1976 CZ IJmuiden

Kosten: 20,00 deelname met hond / 10,00 zonder hond / 2e persoon bij deelnemende hond 5,00 / clicker 3,50