Workshop Hondenmassage 25 maart 2017 (VOL!)

Wilt u uw hond leren masseren en meer informatie over wat de voordelen kunnen zijn voor uw trouwe viervoeter?

Schrijf je dan in voor de workshop ontspanningsmassage voor honden, georganiseerd door Kamano Dogconsultancy. Deze workshop wordt gegeven door Esmee Hoogenboom van Hondenmassage Haarlem.

Soms zit een hond niet lekker in zijn vel. Misschien door een lichamelijke oorzaak, misschien een geestelijke oorzaak. Dit zie je niet alleen terug in zijn gedrag (bv. onrust of uitvallen) maar zet zich ook vast in het lichaam door een veranderde spanning in huid en spieren. Middels gerichte massage grepen kun je de spanning doorbreken en de balans weer terug brengen. Daarnaast werkt massage net als bij mensen ontspannend en stress reducerend waardoor een vicieuze cirkel wordt doorbroken en het natuurlijk evenwicht weer wordt hersteld.

Vanwege deze uitwerking kan massage dan ook preventief worden ingezet bv, om een oudere hond zo lang mogelijk soepel te houden, voor een sportprestatie om spieren en gewrichten op te warmen of als geestelijke voorbereiding/ ondersteuning voor of tijdens prikkelrijke situaties. Naast de reeds genoemde positieve punten van massage vergroot het ook de vertrouwensband tussen baas en hond. Je leert elkaar nog beter kennen op een leuke en ontspannen manier!

Aanmelden kan door een mail naar info@kamano.nl, of een sms naar 06-28777708. Geef je snel op, er zijn slechts 7 plaatsen beschikbaar.

Datum:   zaterdag 25 maart 2017

Tijd:        15.00 uur – 17.00 uur

Locatie: Kaarweg 11 IJmuiden

Kosten: 42,50 euro per deelnemer met hond